redningsveste til børn

Redningsveste til børn.

Det er meget vigtigt at have sikkerheden på plads, når børn er med ude at sejle. Børn er normalt ikke så gode svømmere som voksne, så det anbefales at de altid har en redningsvest på når de er med ude at sejle.

Da børn normalt ikke er så gode svømmere, skal de have en redningsvest på og det kan derfor ikke anbefales at påføre dem en svømmevest.

Ved børn under 40 kg skal de normalt bære en fast vest, da man ikke anbefaler oppustelige redningsveste til personer under 40kg. En fast vest er dem de fleste forbinder med redningsveste, de er store og har en krave rundt om nakken.

"boern fast vest eller oppustelig redningvest"

Advarsel pas på børn med ble og redningsveste

Hvis du har små blebørn med ude at sejle, skal du være særligt opmærksom da der kan opstå livsfarlige situationer. De nye engangsbleer er nemlig utroligt tætte og har derfor en ekstrem opdrift, hvis barnet skulle falde i vandet. Den mængde opdrift der er i en ble, er tit meget kraftigere end den i en redningsvest, det vil sige at selvom dit barn har redningsvest på vil bleen højst sandsynligt søge imod vandkanten og dit barn vil derfor få hovedet under vand. Det kan føre til meget farlige situationer og barnet kan i værste fald drukne, hvis ikke man hurtigt griber ind og får det hevet op af vandet igen.

Det kan derfor godt betale sig at undersøge muligheden, for en anden type ble når man er ude at sejle. Eller måske helt at undlade at barnet bære ble, men det kommer selvfølgelige an på hvor gammel barnet er.

Hvilke redningsveste skal jeg købe?

Du skal som sagt vælge en fast vest hvis dit barn vejer under 40 kg, da det ikke anbefales at bruge oppustelige redningsveste under denne vægt.

Jeg har lavet en liste herunder med gode redningsveste, der alle er typegodkendte og yder en god sikkerhed for dit barn. Samtidig har de meget skrappe farver der sørger for at dit barn er nemt at få øje på hvis uheldet er ude.

DU skal huske at vælge redningsveste der har den rette mængde opdrift, så du skal lige have dit barn på vægten.